Κυριακή, Ιουλίου 13, 2008

Μεξικό: Δολοφόνοι αναζητούν εργασία μέσω Internet

Είναι τόσο απλό: αρκεί μόνο ένα κλικ για να βρείτε το δολοφόνο που «κάνει» για τη δουλειά σας. Όλα αυτά βέβαια στο Μεξικό, όπου μεταξύ των αγγελιών για ιδιαίτερα μαθήματα και οικιακούς βοηθούς υπάρχουν και διαφημίσεις από πληρωμένους δολοφόνους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σε μια από αυτές, μπορεί κανείς να διαβάσει: «Δολοφόνος, πρώην στρατιωτικός, επαγγελματίας και διακριτικός. Η δουλειά τελειώνει σε 10 το πολύ ημέρες. Προϋπηρεσία στην Ισπανία. Αμοιβή 6.000 δολάρια. Σοβαρές προτάσεις μόνο». Για επικοινωνία, αναγράφεται κάτω από την αγγελία ένα e-mail.

Σε άλλη αναφέρεται: «Έχεις πρόβλημα με κάποιο άτομο; Θέλεις να σου το λύσω; Γράψε μου. 100% επαγγελματίας, δεν παίρνω χρήματα προκαταβολικά», ενώ μια άλλη στη στήλη «Ζητείται» γράφει: «Έχω ανάγκη να επικοινωνήσω με ένα δολοφόνο. Η δουλειά είναι εύκολη».

Η μεξικανική αστυνομία έχει αρχίσει ήδη να διερευνά αρκετές τέτοιες αγγελίες, παρόλο που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πολλές από αυτές να είναι ψεύτικες.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία θρηνεί τουλάχιστον 1.400 νεκρούς φέτος, μεταξύ των οποίων ένοπλοι, λαθρέμποροι και περισσότεροι από 400 αστυνομικοί.

Οι περισσότερες δολοφονίες σχετίζονται με τα καρτέλ των ναρκωτικών, τα οποία διεκδικούν τον έλεγχο του λαθρεμπορίου που γίνεται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα καρτέλ διαθέτουν μάλιστα και στρατόπεδα εκπαίδευσης δολοφόνων.

Το ανεπαρκές δικαστικό σύστημα όχι μόνο επιτρέπει την ατιμωρησία των πληρωμένων δολοφόνων, αλλά προτρέπει - απ' ότι φαίνεται - και στην αναζήτηση εργασίας μέσω του Διαδικτύου.

πηγή : www.cosmo.gr


Σχόλιο (δικό μου) : Έχουμε χαζέψει ή είναι ιδέα μου;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: