Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

Οι σχέσεις είναι σαν τα παντελόνια

Ω ναι είναι αλήθεια..Σκέψου το λίγο..Υπάρχουν κοντά παντελόνια,μακρυά παντελόνια,στενά παντελόνια,φαρδυά παντελόνια, παντελόνια με τσέπες ή χωρίς..Μαύρα παντελόνια, άσπρα, χακί, κίτρινα κτλ...Για να μην συνεχίσω με τα σχέδια και τα υφάσματα...Το έπιασες το νόημα πιστεύω.Ναι υπάρχουν πολλά παντελόνια για όλα μα όλα τα γούστα..

Και που κολλάνε οι σχέσεις...;
Ας το πάρω απο την αρχή..

Λοιπόν για να πάρεις ένα παντελόνι, πρώτα βγαίνεις στην αγορά, στα μαγαζιά..Χαζεύεις τις βιτρίνες με το πάσο σου ή ακόμα πας και συστημένος στον "δικό" σου που θα σου δώσει εγγυημένο παντελόνι. Μετά τη βόλτα σου μπαίνεις σε κάποιο μαγαζί και δοκιμάζεις ένα δύο ή περισσότερα παντελόνια. Με δεδομένο το πλήθος των επιλογών σου, το παντελόνι που θα δοκιμάσεις ή θα σου στρώνει, ή θα σου είναι μεγάλο ή θα σε στενεύει ή θα θέλει λίγη προσπάθεια να κουμπώσει..Αν φυσικά είναι στο νούμερο σου,υπάρχει απόθεμα στο σχέδιο που σου άρεσε στη βιτρίνα ή ακόμα και αν μπορεί η τσέπη σου να το σηκώσει οικονομικά.

Στο υποθετικό τώρα σενάριο ότι μετά από όλα αυτά έχεις αποκτήσει ένα νέο παντελόνι...

Στην αρχή το φοράς συνέχεια,όπου και να πας, το προσέχεις μην λερωθεί, το καθαρίζεις με περισσή φροντίδα, κοιτάς το φορεμένο παντελόνι στον καθρέφτη και καμαρώνεις.Και αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου (ναι έτσι είναι). Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα αλλάζουν. Το χρώμα του ίσως να αρχίζει να ξεθωριάζει, ίσως να πάρεις δύο τρία κιλάκια και να σου είναι πολύ στενό πια (όμως πιστεύεις σε αυτό το παντελόνι και κάνεις την απαραίτητη δίετα να συνεχίσει να σου είναι άνετο),ίσως να έχει φύγει απο τη μόδα το παντελόνι και να είναι πιο "in" η φούστα..(!). Υπάρχει και η περίπτωση να σου έχει σκιστεί το παντελόνι ή ακόμα να το έχεις σκίσει και απο μόνος σου γιατί πίστευες πως έτσι σου πάει καλύτερα.Όπως και να έχει,αρχίζεις να κοιτάς τα παντελόνια των άλλων.Ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι,σιγά σιγά περνάς και απο καμιά βιτρίνα και ρίχνες μερικές δήθεν αδιάφορες ματιές στα νέα διαθέσιμα παντελόνια..Αυτό δε σημαίνει πως το δικό σου παντελόνι δε σου είναι άνετο πια ή δε σου προσφέρει όλα αυτά που ζητούσες όταν το αγόραζες..Απλά δε θέλεις να έχεις μόνο ένα παντελόνι στη ζωή σου (και ναι και αυτό είναι αλήθεια).Και κάπου εκεί και αρκετές φορές με την προτροπή των φίλων σου, αγοράζεις νέο παντελόνι...Κι αρχίζει όλο αυτό πάλι απο την αρχή..

Μένει όμως ένα ερώτημα αναπάντητο...Τι κάνεις με το παλιό σου παντελόνι τώρα;; Οι περισσότεροι το πετάνε, μερικοί το χαρίζουν σε άλλους και μερικοί το κρατάνε θαμμένο στο πίσω μέρος της ντουλάπας τους σαν ανάμνηση..Υπάρχει φυσικά και η κατηγορία που το κάνει ξεσκονόπανα για το σπίτι...(δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό για το παλιό παντελόνι αλλά ποιός είπε πως η ζωή είναι ευχάριστη;).Κακά τα ψέματα μας αρέσει να φοράμε το νέο παντελόνι αν και μερικές φορές νοσταλγούμε το ύφασμα του παλιού μας παντελονιού.. Μέχρι να παλιώσει και αυτό ή να βρούμε κάποια δικαιολογία και να το αντικαταστήσουμε και αυτό για να ξεκινήσει νέος κύκλος.

Τελικά ποιό το νόημα όλων αυτών; Γιατί να αγοράσω το αρχικό παντελόνι μιας και είναι προδιαγεγραμμένο το μέλλον του;

Και εδώ υπάρχουν πολλές απαντήσεις..Η βασικότερη είναι πως έχω ανάγκη ένα παντελόνι. Δε μου αρέσει να κυκλοφορώ γυμνή, ή να μένω στο κρύο χωρίς προφύλαξη, χωρίς κάτι να με ζεσταίνει..Ακόμα μπορεί να μην μου αρέσει το παντελόνι σαν αντικείμενο αλλά να απολαμβάνω την βόλτα στα μαζαγιά και τη διαδικασία απόκτησης παντελονιού. Ή μπορεί να κάνω συλλογή και να περιφανεύομαι για τα πόσα πολλά παντελόνια έχω.Ή μπορεί να θέλω ένα παντελόνι γιατί είναι πολύ ακριβό για μένα και δε μπορώ να το αποκτήσω..Ή..
(και πάει λέγοντας...).

Σημείωση: Βέβαια ακόμα και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις..Κάποιος δε θέλει να φοράει παντελόνια ή θέλει να φοραέι φούστες ή ακόμα και τίποτα.Όλα είναι ανοιχτά..Το σύνηθες πάντως είναι να θέλω ένα παντελόνι.

Και αφού τα ξεκαθάρισα όλα αυτά, κλείνω να πάω για ψώνια...

Special thanks to kouts για την έμπνευση :)

1 σχόλιο:

Ελπίδα. είπε...

Ευελπιστώ στα συλλεκτικά παντελόνια :)