Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Heartbroken..NO more

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, το οποίο προκαλείται από υπερβολικό άγχος και έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις, μπορεί να θεραπευτεί με την πρόσληψη ασπιρίνης και χαπιών για την καρδιά, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.


Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο BBC, διεξήχθη στην Αμερική στην οποία έλαβαν μέρος 70 ασθενείς. Το σύνδρομο, γνωστό στον ιατρικό χώρο ως «Takotsubo καρδιομυοπάθεια», ανακαλύφτηκε στις αρχές του 1990 από Ιάπωνες ιατρούς.

Παρόλο που τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του καρδιακού επεισοδίου, όπως πόνος στο στήθος και λαχάνιασμα, στη «ραγισμένη» καρδιά είναι παροδικά και με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή εξαλείφονται.

Η μελέτη έγινε σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε δυο διαφορετικά νοσοκομεία την περίοδο 2004 έως 2008 και το 67% εξ αυτών είχαν περάσει το προηγούμενο διάστημα κάποια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, όπως αυτοκινητιστικό ατύχημα, έντονη λογομαχία ή πρόβλημα κάποιου οικογενειακού τους προσώπου.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή αποτελούμενη από ασπιρίνες και χάπια για την καρδιά. Παράλληλα, οι μελετητές διαπίστωσαν πως τα καρδιακά επεισόδια εμφανίζονται το χειμώνα ενώ το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς» την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Τέλος, οι γιατροί υποστηρίζουν πως το σύνδρομο χρειάζεται χρόνο και επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα για να ξεπεραστεί.


Σημ: Αλήθεια;Κοίτα να δείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: