Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

10 Πράγματα που μισώ για το Πάσχα

1) Τους "Ρωμαίους" που κατακλύζουν την ΤV.Όπου και να γυρίσεις το κανάλι,θα βλέπεις μόνο χιτώνες (και σε out-of-fashion χρωματάκι).Ακόμα να μην έχει σχέση με το Χριστό η ταινία,αφού έχει χιτώνα τη δείχνουν....Έλεος...

2) Το συνωστισμό στις εκκλησίες,όπου όλοι πάμε 10 λεπτά πριν την ανάσταση όχι για το μυστήριο αλλά για να επιδείξουμε το νέο μας συνολάκι που το βρήκαμε με 30% έκπτωση.

3) Τα πιτσιρίκια στις εκκλησίες που τρέχουν πάνω κάτω,φωνάζουν,τσιρίζουν,κλαίνε και γενικά σου σπάνε τα νεύρα.

4) Τα ρεπορτάζ με τους οβελίες που σουβλίζουμε κάθε χρόνο.Έκει που είσαι ήσυχα και ωραία στην αυλή σου,με το πρόχειρο το φανελάκι γιατί είσαι πάνω απο τα κάρβουνα,τσουπ πετάγεται ένα μικρόφωνο μπροστά σου για "αποκλειστικές" δηλώσεις με τα μυστικά του σωστού ψήστη.

5) Τα μουσικοχορευτικά-εορταστικά προγράμματα των καναλιών που με το ζόρι θέλουν να σε βάλουν στο κέφι που αναστήθηκε ο Κύριος.

6) Τον πανικό με τις λαμπάδες και γενικά με τα δώρα για τα βαφτιστήρια.Έκανες το λάθος να του δώσεις το φως και να γίνεις πνευματικός μπαμπάς/μαμά;Πλήρωνε τώρα 50 και 60 ευρώ για τη λαμπάδα με τα χελωνονιτζάκια,τα οποία μέσα στο κλίμα κατάνυξης,σώζουν τον κόσμο απο την καταστροφή.

7) Το πριν και μετά των εορτών σε σχέση με την κουζίνα.Στο πριν που βγαίνουν όλοι και σου δείχνουν πως γίνεται η σωστή μαγειρίτσα, πως θα γυαλίζουν πιο πολύ τα κόκκινα αυγά, πως να ψήσουμε τσουρέκια light και στο μετά που αρχίζουν τα μυστικά της δίαιτας για να χάσεις τα κιλά που πήρες αφού 4 μέρες έτρωγες σα βόδι.

8) Τον καιρό που είναι αναποφάσιστος.Μια σου κάνει ήλιο και ζέστη,μια φυσάει και έχει κρύο,βγαίνεις κι εσύ με τα κοντομάνικα σου και καταλήγεις να κάνεις ανάσταση στο νοσοκομείο με πνευμονία.Γιατί δε βάζουμε το πάσχα κάπου στον Ιούλη,να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο;

9) Τις ανεκτίμητες "οικογενειακές" στιγμές που μαζεύεται όόόόλο το σόι μαζί για να κάνει πάσχα με το στανιό,άσχετα που ο ένας δεν υποφέρει τον άλλο και του το δείχνει κατάμουτρα.Αλλά,Πάσχα είναι,ντροπή να μην είσαι με την οικογένεια...

10) Που δεν είναι Χριστούγεννα και δεν χιονίζει.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Χαχαχα! Κορυφαία όλα τους! Χαχαχα!
Είμαι ανώμαλος που για τους ίδιους λόγους μ'αρέσει το Πάσχα; Σουρεάλ!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

εεελα μωρέ.. δες το λιγάκι θετικά!

ωραία ηταν!

και καλό καιρό μας έκανε κ βρέθηκε η οικογένεια όλη μαζί και σουβλίσαμε κάτι που δν κάνουμε και κάθε μέρα!


σματς!