Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2007

Σεξ χωρίς προφυλάξεις

"Σεξ χωρίς προφυλάξεις κάνει ένας στους τρεις φορείς τους AIDS στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους να κολλήσουν κάποιο άλλο ίο με καταστροφικά αποτελέσματα στην υγεία τους αλλά και τους συντρόφους τους να μολυνθούν με το ιό HIV.

Τα παραπάνω αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 11 μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ελληνικών νοσοκομείων από τον Μάιο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006. 500 φορείς τους AIDS, εκ των οποίων 420 άνδρες και 80 γυναίκες συμπλήρωσαν, ανώνυμα, τα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», άλλο ένα συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι ένας στους τρεις δεν ακολουθεί πλήρως την ειδική αντιρετροϊκή αγωγή, που μπορεί να χαρίσει στους φορείς χρόνια ζωής αλλά και να μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι αυτοί που είναι συνεπείς στην φαρμακευτική αγωγή τους είναι επίσης συνεπείς στο θέμα της προφύλαξης στην ερωτική ζωή τους."

Μετά από όλα αυτά,πρέπει και επιβάλλεται να είμαστε προσεχτικοί.Η υγεία μας είναι το πιο σημαντικό από όλα και δεν πρέπει να το βλέπουμε επιφανειακά το θέμα.Ασφαλές σεξ μονο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kyries kai kyrioi!!!!!!
"be a knight, wear a glove!"