Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2007

The PIN Project

Κινδυνεύεις από τους ελληνικούς δρόμους; Κάρφωσέ το στο www.msfree.gr/pin.

Η καθημερινή μας μετακίνηση στους ελληνικούς δρόμους δεν είναι απλώς η διαδικασία για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο. Με τις συνθήκες που επικρατούν, μοιάζει περισσότερο με μια μάχη για επιβίωση. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη μάχη πρέπει να γνωρίζουμε καλά το πεδίο της, προτού πάνω σε αυτό αναπτύξουμε τον αμυντικό μας μηχανισμό.

Το MSFREE.GR (www.msfree.gr) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (www.ioas.gr) ξεκινούν ένα φιλόδοξο σχέδιο, για να μπορούμε όλοι να παίρνουμε μία ιδέα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πηγαίνοντας στον προορισμό μας, προτού ξεκινήσουμε για αυτόν. Το σχέδιο ονομάζεται “The PIN Project” και η ιδέα που κρύβεται πίσω του είναι απλή: όλοι όσοι κυκλοφορούμε στους δρόμους ξέρουμε ένα ή περισσότερα επικίνδυνα σημεία. Επίσης, σε κάθε έξοδο μαθαίνουμε κι άλλα. Τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να τα σημειώσουμε πάνω στο χάρτη, έτσι ώστε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας τόσο τους άλλους χρήστες των δρόμων όσο και τις αρμόδιες αρχές που ενδέχεται να μην έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξή τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι τεράστιας σημασίας. Το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» έχει επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα σε αυτόν το τομέα και το MSFREE, δημιουργώντας αυτό το project, έρχεται να βάλει «στο κόλπο» όλο τον κόσμο του Δαδικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις είδαμε τον τελευταίο καιρό τους χρήστες του Internet να κινητοποιούνται για θέματα που πραγματικά έχουν σημασία. Αυτήν τη φορά, έχουν όλοι τη δυνατότητα να «καρφώσουν» τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων.

Το «The PIN Project» είναι ανοιχτό σε όλους. Δεν απαιτεί κανενός είδους εγγραφή και δεν κρατάει καμία πληροφορία από αυτούς που το επισκέπτονται. Η ύπαρξή του βασίζεται στη συμμετοχή όλων μας. Όλοι μας μπορούμε να ωφεληθούμε και να προλάβουμε τις επικίνδυνες καταστάσεις, όπως και να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας, που κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους.

Το σχέδιο αυτό δεν έχει μόνο στατιστική σημασία, αλλά και πρακτική. Θα μπορούσαν τα στοιχεία της βάσης μας να είναι προσβάσιμα από τα GPS των αυτοκινήτων. Θα μπορούσε να βοηθήσει το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» στο έργο του που πραγματοποιεί συνεχείς αυτοψίες στα επικίνδυνα σημεία και ενημερώνει, πιέζει και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές την άμεση διόρθωσή τους.

Μπορείτε κι εσείς να διαδώσετε αυτήν την προσπάθεια με ένα link. Αν θέλετε στο site σας να τοποθετήσετε banner με το link για το «The PIN Project» μπορείτε να επικοινωνήσετε με το MSFREE στο info@msfree.gr και στο τηλέφωνο 2108229735. Το site δεν είναι διαφημιστικό και δεν θα παρέχει καμία παραπάνω πληροφορία.

Ας βοηθήσουμε όλοι οι χρήστες του διαδικτύου, είτε είμαστε ιδιοκτήτες site, είτε Bloggers, είτε αρθρογραφούμε κάπου.

Περισσότερες πληροφορίες:

MSFREE.GR

Δεριγνύ 20 – Αθήνα

Τ. 210.82.29.735

Ε. info@msfree.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gamath idea, makari na exei epityxia kai apotelesma giati me tous ellinikous dromous den palevetai pia...