Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

Εκλογές στη Χώρα του Παραλόγου

Εκλογές στην Ελλάδα.Ξανά...Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πράσινους,μπλέ,κόκκινους,πορτοκαλί,μωβ και λοιπούς χρωμματικούς συνδιασμούς τον πιο κατάλληλο για την διακυβέρνηση της χώρας μας.Για μια ακόμα φορά θα γεμίσουν οι πλατείες με φιλόδοξους μελλοντικούς άρχοντες,με αφίσες και φυλλάδια,με κομματικά στελέχη και μη που φανατίζονται υπερ του ενός ή του άλλου και με μεγάλα όμορφα λογάκια που όπως πάντα θα μπαίνουν απο το ένα και θα βγαίνουν απο το άλλο...

Έχουμε ποτέ σκεφτεί όμως πόσο μάταια είναι όλα αυτα;Ναι κάθε τέσσερα χρόνια συμμετέχουμε στη δημοκρατία μας και δίνουμε την περιβόητη πια λαική εντολή είτε στον ένα είτε στον άλλο και μετά κοιμόμαστε άλλα τέσσερα χρονάκια μέχρι να μας ξαναξυπνήσουν και πάλι από την αρχή.Στο ενδιάμεσο μας ρωτάει κανείς τη γνώμη μας;Αν θέλουμε αυτόν τον υπουργό ή αυτή την απόφαση για το τάδε θέμα ή αν είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση του κράτους μας;Όχι.Το μόνο που κάνουμε δημοκρατικά πάντα είναι να ψηφίζουμε τον υποψήφιο της αρεσκείας μας (βλ. και του ρουσφετιού που μας έχει υποσχεθεί)και απο κει πάνε κι άλλοι.

Δεν είναι λίγο υποκρισία να διαμαρτυρόμαστε μετά που τίποτα δε μας αρέσει;Δεν είναι να γελάει κανείς όταν όλοι παραδεχόμαστε άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο ότι είναι όλοι ίδιοι και κάθε φορά ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια;Όχι ότι έχουμε και επιλογές βέβαια.Λίγη περισσότερη σκέψη απο μας πριν αλλά και μετά την ψήφο μας,λίγη περισσότερη ευαισθησία και αγάπη για το καλό της χώρας μας από τους πολιτικούς,λίγη περισσότερη ευθύνη από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά και θα άλλαζαν πολλά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.Ή μήπως τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά παθαίνουμε ότι παθαίνουμε;Μήπως έχουμε διαφθαρεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει πια ελπίδα για αλλαγή και πρόοδο;Μήπως τελικά χρειαζόμαστε άλλο πολίτευμα και όχι αυτό το τόσο όμορφο φαινομενικά πολίτευμα που έχουμε;Καλές εκλογές να έχουμε,καλά βολέματα μετά τις εκλογές και καλά να πάθουμε γιατί σε τελική ανάλυση το αξίζουμε.

3 σχόλια:

teo είπε...

Καλές εκλογές και καλή μας τύχη ( ξέρεις εσύ ;).

a o teo eimai gia na mhn me psaxneis!! :)

teo είπε...

Α και τώρα που το θυμήθηκα, διαβάζοντας για τον μεγάλο Περικλή και τον "χρυσό αιώνα" του τότε που γεννήθηκε και μεγαλούργησε η Δημοκρατία το μόνο πράγμα που συγκρατούσε κάθε φορά το πλήθος ήταν η εκπληκτική ρητορική του Περικλή και όχι το πολίτευμα...ο όχλος πάντα απαιτεί χωρίς να έχει συναίσθηση των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών και επιταγών με αποτέλεσμα να βλάπτουν το πολίτευμα από μόνοι τους.
Αναλογιζόμενος αυτό το γεγονός καταλήγω στο συμπέρασμα πως η Δημοκρατία μόνο μια φορά υπήρξε στον κόσμο και αυτή ήταν προ δυόμιση χιλιάδων ετών.
Η δυναμική του ονόματος του πολιτεύματος είναι τέτοια που προσφέρει το τέλειο άλλοθι στους ανά αιώνες επιβουλευτές της κοινωνικής ευημερίας.
Πολύ επιγραμματικά επιχείρησα να τονίσω κάποια στοιχεία για να αναδείξω την παγίδα που πέφτουμε όσοι θέλουμε να προστατέψουμε την Δημοκρατία.
Εν κατακλείδι δημοκρατία θα έχουμε όταν εγκαταλείψουμε τα πολιτικά παιχνίδια που προσφέρει απλώχερα το όνομα της και την καταργήσουμε στον βαθμό εκείνο που θα χρειαστεί να την αναδείξουμε.
Αυτά...και άλλα πολλά αλλά δεν είναι του παρόντος( συν τοις άλλοις παίζει η εθνική μπάσκετ :D ).

Τλμ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Έυη πολύ καλό το Blog σου και με ατελείωτο χιούμορ και πολύ πλάκα...

Keep going...