Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

Καλό Μήνα (Γράμμα στον Άγιο Βασίλη Part 2)

Γειά σου Άγιε Βασίλη,
Σήμερα 1η Δεκεμβρίου που σημαίνει πως έχουμε ακόμα 24 μέρες για τη μέρα που υποτίθεται έρχεσαι και μοιράζεις χαρά και δώρα. Λοιπόν άφου τις προηγούμενες χρονιές ήσουν τόοοοοοοσο καλός μαζί μου και μου έφερες ότι σου ζήτησα φέτος δεν θέλω να μου φέρεις τίποτα. Φέτος θέλω να πάρεις πίσω όλα αυτά που μου έδωσες το 2009, όλα τα στραβά και τα ανάποδα που είχα να αντιμετωπίσω, όλους όσους με πλήγωσαν είτε εσκεμμένα είτε όχι, όλα τα εμπόδια που μου έβαλες για να δεις αν είμαι τελικά καλό παιδί ή οχι.. Και μιας που ακόμα επιμένεις να λες πως αν είσαι καλό παιδί θα ανταμοιφθείς στο δηλώνω απο τώρα..Φέτος θα είμαι κακό παιδί. Θα λέω ψέματα, θα κοροιδεύω τους γύρω μου, δε θα φροντίζω για το περιβάλλον και ίσως ακόμα να κάνω και καμία απάτη. Γιατί Άγιε Βασίλη όλα τα χρόνια που είμαι όπως θα έπρεπε να είμαι δεν παίρνω καμία αμοιβή υλική ή ηθική. Γιατί κάθε χρόνο νιώθω ακόμα μεγαλύτερο κορόιδο κάνοντας αυτό που θέλεις να κάνω για να είμαι καλό παιδί. Φέτος δε θέλω να δω την χοντρή κωλάρα σου μέσα στο σαλόνι μου και να μη διανοηθείς καν να κατέβεις απο το τζάκι. Στο λέω απο τώρα θα έχω αναμένη φωτιά. Δε θα έχει ούτε κουλουράκια ούτε γάλα φέτος μιας και δε μου περισσεύουν λεφτά να ταίζω χοντρούς ψεύτες και τεμπέληδες σαν κι εσένα. Δε θα βάλω κανένα ψεύτικο ΆγιοΒασίλη στη φετινή μου διακόσμηση γιατί δε θέλω να σε βλέπω καν. Κι αν έρθει κανένα παιδάκι φέτος να πει τα κάλαντα θα του πω όλη την αλήθεια για σένα. Όσο πιο μικρό μάθει την αλήθεια τόσο πιο γρήγορα θα σε ξεχάσει κι εσένα. Και ναι φέτος δε θέλω να μου φέρεις τίποτα. Αν τα καταφέρεις όλα αυτά ίσως του χρόνου να είσαι απλά ένας χοντρός Βασίλης με μια κόκκινη -γελοία- στολή που ίσως περάσεις για κανένα καφεδάκι. Αλλά μέχρι εκεί "Άγιε Βασίλη".
Με χαρά,Εύη.

ΥΣ) Κι ούτε καν να διανοηθείς να πείς πως άργησε η πτήση σου απο την Καισσαρία γιατί με τους φόρους μας πληρώνουμε τα σερβις που κάνεις στο έλκηθρο σου και μια ζωή είναι χαλασμενο. Αν και φέτος είναι να έρθεις με αεροπλάνο καλύτερα να μείνεις εκεί που είσαι.

ΥΣ2) Αν τσατίστηκες που σου χαλάω τη φήμη με το φετινό μου γράμμα μάθε πως δε μου καίγεται καρφάκι. Ίσως να αλλάξω άποψη αν μου φέρεις αυτό αλλά και πάλι τα έχω τόσο πολύ "παρμένα" μαζί σου που μάλλον δε θα δουλέψει.


ΥΣ3) Κι αν αρρωστήσεις δοκίμασε να πας σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο να σου κανούν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Ίσως κάνει το θαύμα του και είσαι κρεββατωμένος στις γιορτές

ΥΣ4) Αλήθεια όλες αυτές οι γιορτινές χαζοχαρούμενες αγιοβασιλιάτικες ταινίες τι ποσοστά σου δίνουν; Έτσι για να λέμε μερικά πράγματα ανοιχτά..

3 σχόλια:

Δραπέτης είπε...

"όλα τα χρόνια που είμαι όπως θα έπρεπε να είμαι δεν παίρνω καμία αμοιβή υλική ή ηθική." Ευη χαλάρωσε κορίτσι μου, τι σου φταεί ο Άγιος Βασίλης?Τελικά το καλό το κάνουμε για να αισθανθούμε εμείς καλά ή με σκοπό να μας το ανταποδώδουν? Και εγώ αναρωτιέμαι ώρες ώρες αλλά δεν θα μπορούσα να συμπεριφέρομαι διαφορετικά...

Evirules είπε...

Είμαι θυμωμένη και πικραμένη και δε έχω καμία διάθεση φέτος για γιορτές και δώρα και ψεύτικα χαμόγελα και λοιπές υποκρισίες επειδή απλά "είναι γιορτές".

Ξέρω ίσως ακούγομαι σκληρή και άκαρδη αλλά ειλικρινά δεν θέλω τίποτα χριστουγεννιάτικο φέτος.

KitsosMitsos είπε...

Πες τα μωρέ. Εκτόνωση τώρα και όχι καθωσπρεπισμός.
Καλησπέρα