Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Family Guy----> THE show!!

O Seth MacFarlane, κάτοχος Emmy, δημιούργησε το 1999 για το Fox ένα εκπληκτικό animation, το οποίο έμελλε να γράψει την δική του ιστορία στο χώρο της τηλεόρασης. Ένα cult φαινόμενο που, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, φέτος προβλήθηκε η 5η season του.

To show ασχολείται με την καθημερινότητα και τις περιπέτειες της –όχι-και-τόσο-φυσιολογικής οικογένειας του απερίγραπτα ανώριμου και γκαφατζή πατέρα Peter Griffin, που ζει στην φανταστική πόλη Quahog που βρίσκεται στο Rhode Island. Η Lois, η γυναίκα του, προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία στο σπίτι, αν και η ίδια πολλές φορές θέλει να ξεφύγει από την ρουτίνα της ζωής της. H Meg, η μεγάλη κόρη, έχει ένα παράπονο: θέλει επιτέλους οι συμμαθητές της –αλλά… και οι γονείς της- να ασχοληθούν μαζί της. Ο Chris είναι στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, και είναι ένα γλυκό, αλαφροΐσκιωτο αλλά ανεύθυνο και μάλλον όχι ιδιαίτερα έξυπνο παιδί. Ο Stewie είναι μόλις ενός έτους, αλλά ήδη σκέφτεται πως θα σκοτώσει την μητέρα του, την Lois, ώστε να ξεφύγει από την «μητριαρχία» που υποβάλλεται και να μπορέσει ελεύθερα να κατακτήσει τον κόσμο. Ο Stewie μιλάει άπταιστα και εύγλωττα, ανωτέρου επιπέδου, αγγλικά, χρησιμοποιώντας θανατηφόρες φράσεις που τσακίζουν κόκαλα. Δυστυχώς, κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία στις απειλές του, εκτός από τον Brian, ένα σκυλί που μιλάει, έχει τα δικά του προσωπικά προβλήματα και εκτός των άλλων προτιμά τα martini του κρύα και δεν διστάζει να συνομιλήσει μαζί με τον Stewie σε υψηλό, διανοητικό επίπεδο.




Την οικογένεια Griffin πλαισιώνουν οι οικογένειες Swanson, Brown και ο αθεράπευτα σεξιστής εργένης Glenn Quagmire, χαρακτήρες οι οποίοι έχουν και αυτοί τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

To show είναι σε τρομερό βαθμό politically incorrect, με χιούμορ για λίγους, ενώ δεν διστάζει να κατακρίνει όλα τα κακώς κείμενα του american lifestyle και όχι μόνο.
Έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και φανατικούς εχθρούς…

Έχει κερδίσει 2 Emmys, ενώ έχει και άλλα 4 βραβεία και 19 υποψηφιότητες.

2 σχόλια:

Δ. Τζ. είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται! Μου θυμήζει λίγο τους "Simpsons". Καλημέρες...

Evirules είπε...

Επειδή έχω δει και Simpsons έχω να πω οτι είναι τρομερά βαρετοί μπροστά στο Family Guy.Και ακόμα το Family Guy είναι πολύ μα πολύ πιο κάφρικο και βγάζει καλύτερα γέλια και μέσα από τις ατάκες του και μέσα απο τις καταστάσεις που βρίσκονται οι ήρωες.
Δες το και θα με θυμηθείς!