Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2007

Τα πέντε λάθη μετά το φαγητό

Όλοι μας έχουμε κάποιες σταθερές συνήθειες, οι οποίες έπονται της διαδικασίας του φαγητού. Πολλές όμως από αυτές είτε επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας περισσότερο από όσο νομίζουμε, είτε είναι βλαβερές χωρίς καν να το γνωρίσουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό Forma, μετά το φαγητό πρέπει να αποφεύγουμε τα εξής:

1. Κάπνισμα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα τσιγάρο μετά το γεύμα ισούται με 10 τσιγάρα.

2. Περπάτημα. Το περπάτημα αμέσως μετά το φαγητό δυσκολεύει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που περιέχονται στις τροφές.

3. Κατανάλωση παγωτού ή γιαουρτιού. Οι τροφές αυτές περιέχουν λευκώματα τα οποία δεσμεύουν το γαστρικό οξύ του στομαχιού, επιβαρύνοντας την πέψη.

4. Ύπνος. Ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό προκαλεί δυσλειτουργία στη διαδικασία της πέψης, η οποία μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα.

5. Ντους. Το ντους αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα του σώματος, μειώνοντας την αναπόφευκτα γύρω από την περιοχή του στομαχιού, επηρεάζοντας αρνητικά το πεπτικό σύστημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ τι πρέπει να κάνουμε αφού φάμε;

Evi είπε...

μετά το φαγητό λοιπόν,την αράζουμε στον καναπέ μας και απολαμβάνουμε μια εκ των μεσημεριανών εκπομπών οι οποίες όχι μόνο βοηθούν στη γρηγορότερη πέψη της τροφής,συμβάλλουν στο κάψιμο περισσότερων εγκεφαλικών κυττάρων από το τσιγάρο,δημιουργούν την τάση γιαουρτώματος των διευθυντών προγράμματος των καναλιών,καταστρέφουν την όποια θέληση για γυμναστική και τέλος σε κάνουν να παρακαλάς να έρθει νωρίτερα ο "αιώνιος" ύπνος... :-)

Love and Poison είπε...

Εμείς που κάνουμε 2πλο-3πλο τσιγάρο μετά το φαγητό? Για να μη πω τα άλλα...