Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

Ο (οδοντο)Γιατρός μου κι εγώ

Πολλές ιστορίες τρόμου ξεκινάνε σε ένα οδοντιατρείο....Πόσο μάλλον όταν έχεις παθολογικό φόβο για τον εν λόγω χώρο.Γνωστή για το φόβο μου λοιπόν,για μια ακόμα φορά γράφω για την λατρεία μου,τους οδοντίατρους.

Το κακό ξεκίνησε κάπου παλιά παλιά πίσω όταν ήμουν πιτσιρίκα. Η οικογενιακή γιατρός μας τότε ήταν μια εμ δεν την λες και συμπαθητική ιατρός που είχε περίεργα γούστα. Την έβρισκε η γυναίκα να σου κάνει σφράγισμα χωρίς ένεση γιατί "σιγά που πονάει μωρέ" και γιατί "ο πόνος είναι φίλος μας". Βάλτε στα τρομαχτικά + τις ατελείωτες όπερες που έπαιζαν από πίσω έτσι για να καλύτπουν τις δικές μου τσιρίδες και την τρομαχτική όψη μιας γαλάζιας ουρανί χειρουργικής μάσκας να έρχεται κατά πάνω σου. Το έχεις; Αυτή ήταν η πρώτη μου οδοντίατρος. Και μπορεί να ήμουνα μικρή αλλά ένιωθα ένα σαδιστικό χαμόγελο ικανοποίησης πίσω από την ουρανί μάσκα της κάθε φορά που δεν μου έκανε ένεση.

Ευτυχώς πέρασε μια μεγάλη περίοδος στη ζωή μου που δεν χρειάστηκα να πατήσω σε οδοντιατρεία. Μέχρι μερικά χρόνια πίσω 1-2 περίπου που χρειάστηκε να κάνω μια απονεύρωση..Δεν έχω παράπονο πιστεύω πόνεσα το λιγότερο δύνατο. Για σένα που αναρωτιέσαι αναγνώστη μου όχι δεν πήρα στην σατανική οδοντίατρο με την ουρανί μάσκα. Η τύχη (???), το έφερε έτσι που εκείνη την περίοδο ζούσα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τα -δεν συμπληρώνω επίθετα γιατί δεν είμαι αμερόληπτη- Ιωάννινα. Μην έχοντας ιδέα από τα hot οδοντιατρικά στέκια εκεί αναγκάστηκα να καταφύγω σε διάφορους αλγόριθμους για να επιλέξω έναν στην τύχη γιατρό και να πάω. Το πρώτο και βασικό κριτήριο ήταν το φύλο. Ήθελα αποκλειστικά να είναι άντρας. Πριν με κράξουν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχω να πω πως μετά την καταπληκτική μου εμπειρία με την ουρανί μάσκα δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναπατήσω σε γυναίκα οδοντίατρο, χωρίς να θεωρώ τις γυναίκες οδοντιάτρους λιγότερο ικάνες. Αλλά σκέψου με πόσους τρόπους μπορεί να σε κάνει μια γυναίκα να πονέσεις.Πολλαπλασίασε επι 10 και πρόσθεσε και μπόνους τον τροχό. Δεν πας απλά.

Anyway στο θέμα μας..Επιλέγω άντρα οδοντίατρο.Ποιόν όμως;;Θυμάμαι είχα κάνει λίστα με ονόματα,οδούς κ εντυπώσεις απο το κτήριο και το ιατρείο. Γιατί εννοείται έκανα και εξερυενητικές τσάρκες. Τι έτσι γουρούνι στο σακί; Τελικά επέλεξα γιατρό με βάση το κριτήριο της τοπικότητας ένα πολύ πολύ χρήσιμο κριτήριο τελικά. Πρώτη φορά το διάβασα όταν έδινα δίκτυα υπολογιστών και το οποίο λέει "Σύμφωνα με την τοπικότητα του χώρου τα δεδομένα με γειτονικές διευθύνσεις συνήθως αναφέρονται συχνότερα μέσα σε ένα πρόγραμμα." Με απλά λογάκια ότι χρησιμοποιείται πιο πολύ είναι αυτό που συνήθως είναι πιο κοντά σου.Έτσι πήγα στον οδοντίατρο που ήταν στο απέναντι κτήριο από το σπίτι μου μιας και η βεράντα μου είχε πρώτο τραπέζι πίστα σε σφραγίσματα και απονευρώσεις καθώς το παράθυρο του δεν είχε κουρτίνα. (μαντέψατε γιατί είχα κλειστά παντζούρια έτσι;;) Εκτός αυτού είχε και άλλα ατού ο συγκεκριμένος γιατρός. Είχε τηλεόραση στο ταβάνι! Εντυπωσιακή αλλαγή απο την όπερα δε βρίσκετε; Και το σημαντικότερο όλων...Ο άνθρωπος έκανε και ενέσεις! Έτσι πέρασα και τη δοκιμασία της απονεύρωσης τότε και έχω να πω ένα μεγάλο εύγε σε αυτόν τον καταξιωμένο επιστήμονα.

Μετά λοιπόν την ιστορική αναδρομή φτάνω στο σήμερα. 3 μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος με πιάνει πόνος στο δόντι. Να μην μπορώ ντιπ που λεν και στο χωριό μου. Έλα όμως που είμαι τρίκαλα και η μόνη μου επιλογή εδώ είναι η ουρανί μάσκα. Αρχίζω τηλ στους φίλους μου εδώ. Σε ποιον γιατρό πάνε, αν κάνει ενέσεις, αν ακούει όπερα κτλ... Τρώω μια απογοήτευση καθώς τέτοιες μέρες οι περισσότεροι οδοντίατροι κάνουν σκι στο GSTAAD βλέπε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Gstaad και η απογοήτευση μεγαλώνει εκθετικά καθώς η μόνη διαθέσιμη επιλογή που βρίσκω είναι η ουρανί μάσκα...Εκεί που είμαι έτοιμη να πάρω αμάξι και να την κάνω για Γιάννενα μπας και είναι εκεί ο θεός της απονεύρωσης, με στέλνει μια φίλη παιδική στον δικό της οδοντίατρο που είχε μιλήσει και ήταν στο ιατρείο του. Σύμφωνα με τα κριτήρια μου το μόνο που έπεσε μέσα ήταν το φύλο, άντε και λίγο το ιατρείο που όσο περίμενα απέξω βρήκα ένα βιβλίο με μύθους και παραδόσεις της Θεσσαλίας και σχεδόν είχα ξεχάσει γιατί ήμουνα εκεί. Στο προκείμενο όμως. Θετικό που ο τύπος έκανε ένεση.Δεν κατάλαβα τίποτα. Ένα ακόμα θετικό ήταν η σιωπή του.Μιλάμε ο άνθρωπος ήταν τάφος.Λες και το δόντι μου ήταν μυστικό του κράτους και εγώ ήμουν ο κατάσκοπος και δεν έπρεπε να ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα. Μπορεί να μην είχε τηλεόραση στο ταβάνι αλλά είχε κάτι σημαντικότερο. Ίσως το πιο σημαντικό τελικά για έναν οδοντίατρο.Ταχύτητα!Μιλάμε για τον Σουμάχερ των σφραγισμάτων.Πότε έκτασα πότε σηκώθηκα δεν το κατάλαβα καν! Και σε συνδυασμό με το ότι δεν πόνεσα η μέρα ήταν πολύ σούπερ!

Είχε και ένα-δύο αρνητικά βέβαια..Καταρχήν φορούσε γυαλιά.Σου φαίνεται περίεργο που είναι στα αρνητικά αυτό;Τα γυαλιά του έφτιαχαν μια πρώτης τάξεως παραμορφωμένη σκηνή και όλα τα τρομαχτικά εργαλεία και όλα αυτά που σφήνωνε εκεί μέσα φαίνοντουσαν ακόμα πιο τρομαχτικά. Λύση στο πρόβλημα; Κλειστά ματάκια! Άσε που δεν βλέπεις και το ένοχο επικριτικό βλέμμα του όσο δουλεύει "Πωπω ρε παιδί μου τι χάλι είναι αυτό εδώ μέσα.30 χρόνια οδοντίατρος τέτοια κουφάλα δεν ξανάδα." Ή ότι άλλο σκέφτεται ένας οδοντίατρος σε εκείνη την δημιουργική στιγμή.Ελάττωμα Νο2 : και πάλι δεν το λες ελάττωμα που να σε απωθεί. Ο κυριούλης σήμερα είχε δυο μαύρες τρίχες που ξεχώριζαν από τα φρύδια του κατά πολύ -αφού το πρόσεξα εγώ!φαντάσου-. Δεν με ενοχλούσε ούτε καν μέχρι που έκανα τη σκέψη ότι μοιάζουν με κέρατα απο διαβολάκι,ήταν και αντιδιαμετρικά τα σκασμένα! Τότε στιγμιαία το ιατρείο γέμισε φλόγες η μάσκα του έγινε κόκκινη και ακούσα μια φώνη "Μουχαχαχαχα τώρα θα πληρώσεις για τους κουραμπιέδες που έφαγες χτες κουφαλίτσα". Έκλεισα τα μάτια μου και όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό τους!Φυσικά και οι οδοντίατροι παραμένουν οι πιο τρομαχτικοί γιατροί για μένα και εξακολουθώ να λέω όλοι οι γιατροί καλοί είναι αλλά να παραμένουν αχρείαστοι.

Βέβαια όλα αυτά τα λέω υπό την επήρεια νάρκωσης. Το ενδιαφέρον ξεκινά όταν περάσει η επίδραση του φαρμάκου. Εκεί θα κριθεί το μέλλον του γιατρού. Γιατί ένα κλασσικό χαρακτηριστικό της φυλής των οδοντιάτρων είναι οι πολλαπλασιαζόμενες επισκέψεις. Θα πας για ένα πραγματάκι και θα σου βγούν άλλα 10 από πίσω. Μη χαμογελάς επικριτικά έχει συμβεί και σε εσένα.

Καλή Χρονιά να έχουμε και μακριά από οδοντιάτρους!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2010

So true




Όσοι βλέπουν Family Guy σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί μου πως είναι απόλυτα σωστό το διάγραμμα...Έ..;

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2010

Monika - Yes I Do



Τι υπέροχη φωνή...Τι υπέροχο τραγούδι...Δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω..

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2010

Ευτυχία;; Φτου φτου σκόρδα!

Αχ..!Η ζωή μπορεί να γίνει όμορφη! Τι κι αν δεν έχουμε δουλειά, τι κι αν δεν έχουμε λεφτά (θα μου πεις πότε είχαμε;;) τι κι αν ο έρωτας της ζωής μας επιμένει να κρύβεται και να μας γλυστράει μέσα από τα χέρια μας;

Το σημαντικό είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Τελευταία έχω συμφιλιωθεί με τα λάθη που έκανα στο παρελθόν, τα φύλαξα κάπου μέσα μου και συνεχίζω. Η αυτογνωσία μπορεί να σε ελευθερώσει σε απίστευτο σημείο. Κι άμα νιώθεις ελεύθερη τότε είναι που αρχίζεις να ζείς. Ακόμα και η καθημερινή μου ρουτίνα έχει άλλο χρώμα. Είναι πιο χαρούμενη. Είναι μια όμορφη περίοδος στη ζωή μου και ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ με τον κόσμο.

Ευχαριστώ Ζωή που μου χαμογέλασες έστω κι αν είναι για λίγο. Αυτές οι γεμάτες στιγμές που έζησα και ζώ τις τελευταίες βδομάδες είναι ένας πολύ καλός λόγος να αλλάξω κι εγώ, ελπίζω προς το καλύτερο.

Φιλιά σε όλους σας!