Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

How to move on

Δεν μπορεί, θα το έχετε ακούσει κι εσείς. Για να ξεπεράσεις –λένε- μια σχέση, θα πρέπει να περάσει ο μισός καιρός από το συνολικό διάστημα που αυτή διήρκεσε.

Δηλαδή, ήσασταν μαζί τρεις μήνες; Στον ενάμιση, υποτίθεται ότι θα είστε έτοιμοι να... φύγετε για άλλα. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχετε στη διάθεσή σας μήνες ή χρόνια, ώστε να συμπληρωθεί ο «απαραίτητος» χρόνος και να προχωρήσετε μπροστά;

Σκουπίστε τα δάκρυά σας, φυλάξτε το κουτί με τα χαρτομάντιλα, σπρώξτε βαθιά μέσα στην κατάψυξη το τελευταίο κουτί παγωτού και ρίξτε μια ματιά στις επόμενες πέντε συμβουλές, μήπως τελικά και ξεπεράσετε πιο γρήγορα απ ότι περιμένατε τον χωρισμό σας.

1. Εξαφανίστε τις αποδείξεις

Πετάξτε από το σπίτι, το γραφείο και το αυτοκίνητο, πράγματα που σας θυμίζουν τον ή την πρώην. Δωράκια, κουτάκια, αρκουδάκια, σημειωματάκια και άλλα πολλά σε … άκια, πρέπει να βρουν το δρόμο για το σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι να σας θυμίζει το παρελθόν.

2. Μην το συζητάτε

Εντάξει, τα είπατε στον ή την κολλητή, κλάψατε στον ώμο του, αναθεματίσατε μαζί του τον πρώην, φτάνει πια! Όσο περισσότερο μιλάτε για τον άνθρωπο που σας πλήγωσε τόσο περισσότερο θα σας πάρει για να τον ξεπεράσετε. Επίσης, κόψτε το.. βήχα και στον περίγυρό σας κάθε φορά που σας ρωτάει τι κάνει ο πρώην.

3. Φτιάξτε λίστα μειονεκτημάτων

Δεν μπορεί, ακόμα κι όταν ήσασταν στα «μέλια», κάποια πράγματα θα σας ενοχλούσαν πάνω του. Αυτά ακριβώς και ότι άλλο θυμηθήκατε μετά το χωρισμό (που προφανώς θα είναι αρκετά), σημειώστε τα σε μια λίστα στην οποία θα ανατρέχετε κάθε φορά που σας λείπει.

4. Ώρα να γίνετε επιλεκτικοί

Κάποιοι υιοθετούν το ρητό «Ο έρωτας με έρωτα περνάει». Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να μείνεις για λίγο μόνος σου, ώστε να μην βρεθείς χωρίς να το καταλάβεις, με νέο δεσμό που πιθανότατα θα είναι και με ακατάλληλο άνθρωπο. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πείτε «ναι» σε ραντεβού με ελεύθερους άνδρες ή γυναίκες και μόνο αν σας φαίνονται πραγματικά ενδιαφέροντες.

5. Κερδίστε το χαμένο χρόνο

Ο πρώτος μήνας μετά το χωρισμό πρέπει να είναι αφιερωμένος αποκλειστικά σε εσάς. Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που είχατε αναγκαστεί να αναβάλλετε ή αποφεύγατε στο όνομα του συμβιβασμού με τον πρώην και ξεκινήστε να τα πραγματοποιείτε το ένα μετά το άλλο.



Επειδή είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ποδοπατήσουν την καρδιά μας και το 2008 ένα σύντομο how-to θα φανεί πολύ χρήσιμο..

Ευτυχισμένο το 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: